CHARITY CHALLENGE #7 – BEKLIMMING VAN DE EEN NA HOOGSTE 7 SUMMITS TOP TER WERELD

Deze uitdaging wordt mijn grootste Challenge tot nu toe op sportief gebied. Op 30 januari vertrek ik voor 3 weken naar Argentinië om de Aconcagua te beklimmen. Deze Berg (bijna 7000 meter hoog) is de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een echte expeditie waarbij je je eigen spullen en eten moet dragen, je eigen tent moet opzetten, ijs moet smelten voor drinkwater en het makkelijk -35 graden kan worden. Voor de meeste mensen geen aantrekkelijk vooruitzicht…. Ik krijg er positieve kriebels van! 😁

Toch ben ik ook wat gespannen. Inmiddels weet ik wat hoge bergen met je doen. Op die hoogte dagen lang lopen en klimmen met bepakking op, is echt megazwaar. Zwaarder dan wat dan ook. Het vergt fysiek en mentaal het uiterste van jezelf. Deze expeditie zal een overtreffende trap zijn van de bergen die ik tot nu toe heb beklommen. De afgelopen maanden ben ik me fysiek en mentaal gaan voorbereiden op deze loodzware expeditie. Ik denk er klaar voor te zijn, de praktijk zal uitwijzen of dat ook echt zo is.😅

Natuurlijk wil ik weer aandacht vragen voor een goed doel. Al meer dan een jaar ben ik wekelijks als vrijwilliger bij het project TeamUp betrokken. Nederland verwelkomde de afgelopen jaren duizenden vluchtelingen, waarop War Child, Save the Children en UNICEF Nederland besloten hun jarenlange ervaring en expertise te bundelen in ‘TeamUp’ om samen vluchtelingenkinderen in Nederland bij te staan. Waarom?

De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederland worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. Gevluchte kinderen hebben grote behoefte aan ontspanning, structuur en veiligheid. TeamUp biedt deze kinderen activiteiten zoals sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dat is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. Meer info vind je hier: https://www.warchild.nl/TeamUp.

TeamUp is afgelopen jaar gestart in een beperkt aantal asielzoekerscentra (AZC’s) en is een groot succes tot nu toe. Daarom gaat het verder uitgerold worden over Nederland. En daar zijn heel veel vrijwilligers voor nodig! De challenge is om binnen een paar maanden  >100 vrijwilligers te vinden voor vooral AZC locaties in het zuiden (Limburg, N-Brabant, Zeeland).

Vanaf deze maand ga ik het TeamUp project intensiever ondersteunen door mijn ervaringen te vertellen en ervoor te gaan zorgen dat meer mensen zich willen aansluiten bij TeamUp. Dit soort vrijwilligerswerk brengt namelijk zoveel, voor die kinderen, maar zeker ook voor jezelf. Het is bijzonder om op die manier iets terug te kunnen doen!

Met Charity Challenge #7 komt alles samen waar ik voor sta en ben dan ook erg excited om dit met jullie te mogen delen! Zou je willen supporten?

Wat zou je kunnen doen (naast liken en delen)?

  1. Zelf vrijwilliger worden (meer informatie vind je hier: https://www.warchild.nl/vacature-teamup, solliciteren kan hier: http://www.sollicitatieteamup.nl/). Je zal wekelijks een paar uurtjes spenderen om de TeamUp sessie te faciliteren. Laat me weten wanneer je hiervoor interesse zou hebben.
  2. Helpen vrijwilligers te vinden in het zuiden (Limburg, N-Brabant, Zeeland) die zich actief willen inzetten voor dit goede initiatief. Hier vind je de vacature (https://www.warchild.nl/vacature-teamup). Tag iemand in dit bericht die interesse zou kunnen hebben.
  3. Bedrijven, sportclubs en overheidsinstellingen te vertellen over TeamUp, zodat zij hun achterban willen mobiliseren en de vrijwilligersvraag willen uitzetten. Tag iemand die bij zo’n bedrijf/instelling werkt en hier mogelijk voor open staat.

Hoe je ook support, THANKS!

#dogood #letsmakethisworldabetterplacetogether #GIVE #Time&Energy #WhyNot

Ps1: graag wil ik deze beklimming opdragen aan mijn in 2007 overleden vader Herman Wallenburg. Hij heeft mij de liefde voor de bergen meegegeven.

Ps2: heb je een bedrijf en wil je sponsoren, stuur een pb.

Ps3: geld doneren is ook mogelijk via https://www.warchild.nl/doneer-teamup (dit geld komt direct binnen bij War Child, laat even weten dat je een donatie gedaan hebt).

Ps4: omdat ik zelf ervaren hoe sportieve uitdagingen je kunnen helpen om te blijven groeien in het leven, ben ik hiermee ook andere mensen aan het helpen. Een zo’n initiatief is YOUR BIG CHALLENGE. Heb je hulp nodig of benieuwd wat dit jou zou kunnen brengen, just shout!

Benieuwd hoe deze expeditie gaat verlopen? Je kunt me volgen via de FB page Jethro’s Charity Challenge en Instagram jmwallenburg.